Treća godina putovanja predstave "Teško je reći zbogom"

Treća godina putovanja predstave “Teško je reći zbogom”

Putujuće pozorište “Teatar VIHOR” započinje treću godinu putovanja sa svojom predstavom “TESKO JE REĆI ZBOGOM” Mire Gavrana. Nakon evropskih putovanja (Praga, Pariza…) i preko 20 domaćih gradova, započinje novu sezonu sa gradovima 31.01. u Arandjelovcu, 10.02. u Bečeju i 15.02. u Kovinu.
U ovoj uzbudljivoj dramskoj komediji igraju mladi glumci Ivan Mihailović, Dragana Dabović/Nina Janković i Nevena Vukes. Režiju potpisuje Marija Barna Lipkovski.
U dramskom tekstu “Teško je reći zbogom” susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta “žrtva” i “progonitelj” zameniće mesta, “istine” će postati “laži”, a “laži” će postati “istine”. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka deliće svoga ličnog iskustva.

Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom – a u njemu se sve te odrednice susreću i isprepliću, pozivajući glumce i reditelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ako se slažete s tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću – onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati.