TEATAR VIHOR NA 7. GAVRAN FEST-U U PRAGU!

Plakat Tesko je reci zbogomTeatar VIHOR je sa predstavom ”TEŠKO JE REĆI ZBOGOM” Mire Gavrana, u režiji Marije Lipkovski, ušao u užu selekciju 7. GAVRAN FEST-a u Pragu, u Češkoj Republici. Ovaj svetski poznat međunarodni pozorišni festival prvi put ugošćuje srpski teatar.

U pozorišnom tekstu “Teško je reći zbogom” susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta “žrtva” i “progonitelj” zameniće mesta, “istine” će postati “laži”, a “laži” će postatii “istine”. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka deliće svoga ličnog iskustva.

Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom- a u njemu se sve te odrednice susreću i isprepliću, pozivajući glumce i redatelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ako se slažete s tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću– onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati.
Ovu uzbudljivu trio dramu koju tumače glumci Ivan Mihailović, Nevena Ristić i Nina Janković praška publika će imati prilike da gleda u takmičarskom delu ovog festivala 8.aprila 2017. godine na sceni pozorišta “NA PRÁDLE”, sa početkom u 19h.