Nataša Janković

natasa_jankovic01

Nataša Janković je student Mastera Kreativne FTV produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Producent je 30 kratkih igranih, dokumentarnih filmova, jednog sitkoma i 3 televizijske drame. Režirala je kratke igrani filmove ‘’Vremenska mašina’’, ‘’Poslednji filozof’’, ‘’Crvena boja plavog neba’’ i ‘’Letnja škola’’ koji je ujedno i njen master rad.

Dobitnica je nagrade ‘’Bojan Lukić’’ za najboljeg studenta Filmske i televizijske produkcije 2010.

Tokom osnovne i srednje škole radila je kao voditelj emisija za decu ‘’Pazi sveže obojeno’’ (RTS), ‘’Magični cirkus’’ (Studio B), i kao autor, urednik i voditelj emisija ‘’Bum tras’’ (Kanal D) i ‘’Smucalice’’ (Happy TV).

Odabrana filmografija:

Poslednji pozdrav Jovana Blagojevića (2009), režija: Nenad Tesla

Mantil (2009), režija: Milan Smiljanić

Paket (2010), režija: Jelena Gavrilović

Sat (2010), režija: Nenad Tesla

Priče sa groba (Oktobar omnibus, 2011), režija: Damir Romanov

Odbrambeni mehanizam (2011), režija: Nenad Tesla

Malina (2011), režija: Milan Roganović

Gosti samo što nisu stigli (2011), režija: Tea Lukač

Centrifugalna sila (2012), režija: Nenad Tesla

Rujka (2013), režija: Strahinja Savić

Jana (2013), režija: Strahinja Savić

Favorit (2013), režija: Nikola Zdravković

Ka granici (2013), režija: Katarina Mutić

Za to ti ne brini (2013), režija: Tanja Šljivar

O konopcu (2013), režija: Katarina Mutić

Svetlost jače sija kada si u mraku (2015), režija: Damir Romanov

Ljilja odlazi (2016), režija: Aleksandra Odić

Vremenska mašina (2012), režija: Nataša Janković

Poslednji filozof (2013), režija: Nataša Janković

Crvena boja plavog neba (2014), režija: Nataša Janković

Letnja škola (2015), režija: Nataša Janković