ŠTA ZNAČI BITI GLUMAC I PRODUCENT? – Nevena Vukes jedan od predavača u okviru projekta pozorišta “Madlenianum”

Madlenianum je na Konkursu koji je prethodne jeseni bio namenjen mladim pozorišnim stvaraocima izabrao dramski projekat DOLCE VITA da se premijerno izvede u 2018. godini. Gospođa Madlena Zepter je želela da još nešto učini za mlade umetnike, te je odlučila da glumce iz svih projekata koji su prispeli na Konkurs pozove u radionicu kroz koju bi mogli da realizuju jednu predstavu koja će preneti duh pozorišne mladosti u Srbiji. Radionica će se odvijati sve do kraja tekuće sezone i okupiće oko 60 glumaca najmlađe generacije. Predstava koja će biti reazultat radionice izvešće se u junu na Velikoj sceni Madlenianuma.

Do kraja sezone će 60 mladih glumaca imati priliku da u Madlenianumu prisustvuje i seriji predavanja koju će održati eminentni glumci sa željom da im prenesu svoja znanja i iskustva.

Jedno od predavanja, 24.marta, sa početkom u 15h, na Maloj sceni Madlenianuma, održaće glumica Nevena Vukes na temu “GLUMAC I PRODUKCIJA”.

Tesko-je-reci-zbogom_Nevena-Ristic

 

Na ovom otvorenom času, Nevena će razgovari sa učesnicima o samim počecima osnivanja Putujućeg “Teatra VIHOR”, o značaju pokretanja nezavisne scene, i koji su problemi na koje mladi glumac može naići kada svesno pristane da dobija i novi poziv – biti producent.

Šta znači biti glumac i producent? Koji su problemi na koje tada nailazimo? Ima li smisla upuštati se u takve probleme? Da li je trenutak da sami preuzmemo stvari u svoje ruke i šta to podrazumeva?

Ove i mnoge druge teme vezane uz mlade pozorišne trupe biće otvorene, i predstvaljene iz ugla stvarnosti koja nas okružuje.

Predavanja u okviru ovog projekta će takodje držati i glumci Rada Đuričin, Branko Milićević Kockica, Ljiljana Stjepanović, Tanja Bošković, Nebojša Dugalić, Milan Antonić, Ivan Bosiljčić, Isidora Rajković i Jelena Stupljanin na temu ‘Glumac i mjuzikl’, ‘Glumac i etika’, ‘Glumac i istrajnost’ i mnoge druge zanimljive teme koje će učesnicima iz ličnog iskustva kolege približiti.

Više informacija možete pronaći na sajtu pozorišta Madlenianum.