MILENA ŽIVANOVIĆ osvojila TREMOVAČU!

Na sinoćnoj srpskoj premijernoj izvedbi predstave ”DUET” Otho Eskina, u režiji Ane Popović, u glumačkom sastavu Nevene Ristić i Milene Živanović, na 20. Art Trema Fest-u u Rumi, nagradu publike za glumačko ostvarenje večeri odnela je mlada beogradska glumica Milena Živanović za svoju ulogu italijanske glumice Eleonore Duse.

milena zivanovic - tremovaca1

Ova uzbudljiva duo drama smeštena je u 1923.godinu, preciznije poslednju godinu života italijanske dive Eleonore Duse. Ona dolazi da odigra još jednu u nizu predstava, ni ne sluteći da baš taj dan i tu noć, neko njoj jako bitan, će odlučiti da je poseti. Kao neka sablazan, avet, duh, na vrata njene garderobe je čeka njena najveća suparnica Sarah Bernarth (Nevena Ristić), tada već godinu dana mrtva. Drama započinje neposredno i nežno a zatim raste u sliku susreta dva potpuno dijametralno suprotna titana, čiju borbu publika budno prati do zadnjeg minuta.

milena zivanovic - tremovaca2

Na okruglom stolu, reči jednog člana stučnog žirija, glumice Ane Sofrenović, su bile da predstava ”DUET” odiše elegancijom i jakim osećanjima. Prema rečima teatrologa Miroslava Radonjića, osetila se ta različitost i borba nežnosti i bezobrazluka, lepote i lukavosti.  Susret dve tako velike glumačke dive kao što su Sarah Bernhardt i Eleonora Duse nikoga u publici nisu ostavili ravnodušnim.