JUBILARNA 30. STANICA VIHORA U BEOGRADU (video)

Putujuće pozorište Teatar VIHOR, 17.aprila, na maloj sceni Kulturnog centra Čukarica u Beogradu sa predstavom “Teško je reći zbogom” Mira Gavrana, u režiji Marije Barne Lipkovski, odigraće svoje jubilarno 30. Igranje sa početkom u 20h.

Tesko je reci zbogom radni plakat NOVI

Ovo je ujedno i naša 30-ta stanica, 30. grad u koji Teatar VIHOR gostuje sa svojom predstavom.

Preko 10.000 gledalaca širom naše zemlje i regije pogledalo je predstavu “Teško je reći zbogom”i ispratilo velikim aplauzima.

30. jubilarno igranje igraće glumci Ivan Mihailović, Dragana Dabović Čukvas i Nevena Vukes.

DSC_8288

Karte možete kupiti u prostorijama Kulturnog centra Čukarica svakim radnim danom od 8 do 20h, i subotom od 10 do 12h, po ceni od 500 dinara.

Broj mesta u sali je ograničen.

O PREDSTAVI

U dramskom tekstu “Teško je reći zbogom” susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta “žrtva” i “progonitelj” zameniće mesta, “istine” će postati “laži”, a “laži” će postati “istine”. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka deliće svoga ličnog iskustva.

Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom – a u njemu se sve te odrednice susreću i isprepliću, pozivajući glumce i reditelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ako se slažete s tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću – onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati.